2014. augusztus 19., kedd

Mandulás csirke sárgadinnye-avokádó salsával

Mandulás csirke sárgadinnye-avokádó salsával

 Hozzávalók:

Salsához:

1 nagy avokádó kockára vágva
1 fél sárgadinnye kockára vágva
1 kisebb lila hagyma apróra vágva
egy kis petrezselyem zöldje apróra vágva
1 kis csilipaprika apróra vágva
1/2 citrom leve
1 mandarin vagy narancs leve
1 evőkanál olivaolaj

bors

Csirkéhez:

4 egész csirkemell filé
1 tojás villával kicsit felverve
egy kis tej a tojásba
fél bögre mandulaliszt vagy őrölt mogyoró
fél bögre zsemlemorzsa
2 teáskanálnyi apróra vágott friss rozmaring

étolaj

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat finoman összekeverem és a hűtőbe teszem.
  2. A csirkemelleket hosszában kettévágom, majd vékony szeleteket vágok belőle, ha kell kiklopfolom, majd besózom
  3. Egy tányérban a tojást villával kicsit felverem, egy kis tejjel fellazítom és megsózom
  4. Egy másik tányérban összekeverem a zsemlemorzsát, a mandulalisztet és az apróra vágott rozmaringot
  5. Felteszek egy kevés olajat egy nagy teflon serpenyőben melegedni
  6. A húst először belemártom a tojásba, majd beleforgatom a mandulás egyvelegbe
  7. Amikor már meleg az olaj, beleteszem. Villanytűzhelyen kb. 4-5 fokozaton sütöm,4-5 perc alatt kész.
  8. Először a salsát készítem el.
A húst a salsával tálalom, de lehet mellé még pluszban rizst is enni.

Tipp:

Hogyan válasszunk sárgadinnyét?
A sárgadinnye nem érik tovább, miután leszedik. Ezért csak olyant vegyünk meg, aminek finom, édes illata van és relatíve nehéz a súlya. A finom illat azt jelzi, hogy érett, a súly pedig azt, hogy friss, tele van lével.

1 megjegyzés: