Gesztenyés-meggyes mini galette vagy kosárka leveles tésztából
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta1 csomag mélyhűtött gesztenyemassza
1 dl tejszín vagy kókusztejszín vagy rizstej
1 bögre magozott meggy (friss vagy fagyasztott vagy kompót)
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
1 marék mini étcsoki pasztilla (opcionális)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 220 fokra.
 - A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztottam, majd liszteztem és kinyújtottam.
 - Az egyik esetben kerek formákra szaggattam, így lett belőle mini galette, a másik esetben 12 db kockára vágtam, amit a muffin formába raktam, hogy kis kosárkákat formáljon.
 - A gesztenyemasszát kikevertem a folyadékkal (egyik esetben rízstejjel, a másik esetben főzőtejszínnel). A folyadékot apránként adtam hozzá, hogy megfelelő állagú legyen. Nagyjából puding állagú legyen.
 - A gesztenyemasszát elosztottam a tésztán egyenlő arányban. A galette szélén hagytam helyet, hogy be tudjam hajtogatni a szélét. A muffin forma esetében ez adott volt.
 - Egyik esetben szórtam rá néhány szem mini csoki pasztillát.
 - A tetejére raktam 3-4 szem friss magozott meggyet, majd megszórtam a kristálycukorral elkevert fahéjjal.
 - Nagyjából 20-25 perc alatt átsült. Akkor jó, ha piros a széle.
 - Végül megszórtam porcukorral, csak a szépsége miatt.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése