Gesztenyés-meggyes mini galette vagy kosárka leveles tésztából
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta1 csomag mélyhűtött gesztenyemassza
1 dl tejszín vagy kókusztejszín vagy rizstej
1 bögre magozott meggy (friss vagy fagyasztott vagy kompót)
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
1 marék mini étcsoki pasztilla (opcionális)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 220 fokra.
- A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztottam, majd liszteztem és kinyújtottam.
- Az egyik esetben kerek formákra szaggattam, így lett belőle mini galette, a másik esetben 12 db kockára vágtam, amit a muffin formába raktam, hogy kis kosárkákat formáljon.
- A gesztenyemasszát kikevertem a folyadékkal (egyik esetben rízstejjel, a másik esetben főzőtejszínnel). A folyadékot apránként adtam hozzá, hogy megfelelő állagú legyen. Nagyjából puding állagú legyen.
- A gesztenyemasszát elosztottam a tésztán egyenlő arányban. A galette szélén hagytam helyet, hogy be tudjam hajtogatni a szélét. A muffin forma esetében ez adott volt.
- Egyik esetben szórtam rá néhány szem mini csoki pasztillát.
- A tetejére raktam 3-4 szem friss magozott meggyet, majd megszórtam a kristálycukorral elkevert fahéjjal.
- Nagyjából 20-25 perc alatt átsült. Akkor jó, ha piros a széle.
- Végül megszórtam porcukorral, csak a szépsége miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése