Indiai kurkumás csirke
Gyorsan, könnyen elkészíthető, ízletes étel, európai ízlésnek is megfelel.
A kurkuma nagyon egészséges fűszer, erős antioxidáns, csökkenti a gyulladásokat és ízületi panaszokra is kiváló.
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 1,5 cm-nyi reszel gyömbér
3 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanálnyi őrölt koriander
1-2 szem fekete kardamom (A Nagycsarnok melletti Ázsia boltban kapható)
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet chilipor
1 lime kifacsart leve
néhány kanál olaj
só
200 ml kókusztej (Cocomas, a paleolibazárban a legolcsóbb)
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vagy kockára vágom, rányomom a lime levét és ráreszelem a gyömbért. Hagyom állni kb. fél órát.
Azalatt elkészítem a rizst. Egy bögre rizst felhevítek egy-két kanál olajon, majd másfél pohár vízzel felöntöm, megsózom, lefedem. Forrástól számítva 20 percig főzöm, keverni nem szabad, úgy marad szép gurulós (persze elsősorban csak a hosszú szemű rizs) Én a jázmin rizst, vagy a basmati rizst kedvelem legjobban.
Közben a serpenyőbe teszek néhány kanál olajat, a kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta. Utána beleteszem a csirkemellet, majd rányomom a fokhagymát. Miközben pirul, szép sorjában ráteszem a fűszereket. Miután kifehéredik a hús, beleöntöm a kókusztejet is és még kb. 10 percig párolom.
A végén petrezselyem zöldet teszek a tetejére és rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése