2014. augusztus 16., szombat

Marinált csirkemell sárgadinnye-mangó salsával

Marinált csirkemell sárgadinnye-mangó salsával

Hozzávalók: 

Csirkéhez:

2 egész csirkemell filé szeletelve
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál chili
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
3 gerezd zúzott fokhagyma 

Salsához:

2 bögre kockára vágott sárgadinnye 
1 bögre kockára vágott mangó (esetleg barack)
1/4 bögre apróra vágott lila hagyma
2 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld (ha van, akkor inkább koriander levél)
1 kávéskanálnyi friss piros csípős paprika apróra vágva (ha van, akkor jalapeno)
1 evőkanál friss lime lé

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a csirkét, a hozzávalóit összekeverjük egy üvegtálban, majd a csirkét beleforgatjuk. Lefedjük fóliával és legalább 4 órát vagy 1 éjszakát marináljuk (állni hagyjuk).
  2. A salsához valókat összevágjuk és összekeverjük.
  3. Egy serpenyőbe kis olajat teszünk, a csirkét néhány perc alatt kisütjük, ne szárítsuk ki.
  4. A salsával tálaljuk, esetleg még rizst is adhatunk mellé.
Nagyon finom ízhatású, friss, nyári étel, ráadásul mutatós is. Könnyű elkészíteni. Ha előkészítjük gyorsan megvan.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése