2014. augusztus 22., péntek

Marinált csirkemell salátával és balzsamecetben párolt szilvával

Marinált csirkemell salátával és balzsamecetben párolt szilvával

Az előző receptek kombinációjából készült a következő csirkés saláta.


Hozzávalók:


    Csirkéhez:

    2 egész csirkemell filé kockára vágva
    1 evőkanál oregánó
    1 evőkanál olivaolaj
    1 teáskanál chili
    1 teáskanál őrölt kömény
    1 teáskanál só
    3 gerezd zúzott fokhagyma  

     Párolt szilvához:

    1 bögre balzsamecet
    2 bögre érett, de kemény szilva

    vegyes bors

    vegyes levélsaláta

    Elkészítés:

  1. Előkészítjük a csirkét, a hozzávalóit összekeverjük egy üvegtálban, majd a csirkét beleforgatjuk. Lefedjük fóliával és legalább 4 órát vagy 1 éjszakát marináljuk.
  2. Egy serpenyőbe kis olajat teszünk, a csirkét hirtelen kisütjük.
  3. A balzsamecetet egy serpenyőbe öntjük, majd addig főzzük, amíg szirupos lesz.
  4. Belerakjuk a kimagozott, negyedelt szilvákat. Kb. 5 percig pároljuk, majd lehűtjük.
  5. A salátát egy tálra halmozzuk, majd a húst és a párolt szilvákat a tetején szépen elrendezzük.
  6. Meglocsoljuk a maradék balzsamecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése