2014. augusztus 15., péntek

Őszibarack krémleves habgaluskával

Őszibarack krémleves habgaluskával



Hozzávalók:

1 kg érett, de nem túl puha őszibarack
2 szem szegfűszeg
2 citromkarika
víz
2dl kókusztejszín (cocomas), vagy tejszín
1 tojás fehérje
porcukor
szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. Az őszibarack héját lehúzom, kimagozom és cikkekre vágom. Rádobok 2 szem szegfűszeget, 2 szelet citromkarikát és felöntöm vízzel.
  2. Teljesen puhára főzöm, utána beleteszem a kókusztejszínt és összeforralom.
  3. Kiveszem belőle a szegfűszeget és a citromkarikákat, majd simára turmixolom.
  4. A tojás fehérjét egy kis porcukorral kemény habbá verem. Galuskákat szaggatok belőle és a levesben megfőzöm.
  5. Lehűtve habgaluskával tálalom, megszórom pirított szeletelt mandulával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése