2014. augusztus 20., szerda

Hideg paradicsomleves - Salmojero

Hideg paradicsomleves - Salmojero

 

Hozzávalók:

1 bagett (kb. 20 dkg)
8 db szilva paradicsom (ovális, húsos)
3 evőkanál só
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
extra szűz olivaolaj
1 evőkanál vörösborecet
bors
forró víz

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat félbe vágom, kimagozom, beledobom egy fazékba
  2. A bagettet nagyobb darabokra vágom és a fazékba teszem
  3. A fokhagymát belepréselem
  4. A vöröshagymát szeletekre vágva beledobom
  5. A két kanál sót beleteszem
  6. Felöntöm forrásban lévő vízzel, hogy ellepje az egészet
  7. 1 órán keresztül állni hagyom
  8. Összeturmixolom, majd olivaolajjal, vörösborecettel és borssal ízesítem
  9. Lehűtöm és hidegen tálalom
  10. A tetejét apró kockára vágott szárított Serrano sonkával díszítem
Hűsítő és sokkal barátságosabb ízvilága van, mint a hagyományos paradicsomlevesnek.
Kipróbáltuk melegítve is, úgy is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése