2014. augusztus 21., csütörtök

Rozmaringos krumpli

Rozmaringos krumpli



Hozzávalók:

30-40 dkg krumpli
friss rozmaring
olivaolaj


Elkészítés:

  1. A krumplit meghámozom és vékony karikákra vágom
  2. Egy hőálló tálba teszek egy kevés olivaolajat, beleszórom a krumplit
  3. Megsózom, meglocsolom vékonyan olivaolajjal, majd jól elkeverem
  4. Végül frissen tépett rozmaringot szórok rá, végül a tetejére egy rozmaring ágacskát is teszek.
  5. Beteszem az éppen sülő hús mellé, nagyjából 3/4 óra kell neki. Finom ropogós lesz.
Kiváló köret bármilyen húsételhez, de salátával önállóan is jó.
Megbolondíthatjuk színes krumplival is, attól még izgalmasabb.
A burgonyának Dél-Amerikában több mint 400 fajtája van. A lila szín természetes, nincs benne semmi génmanipuláció.  
A lilás színért a céklában, szederben is fellelhető antocián nevű antioxidáns felel, melynek fontos szerepe van a káros ultraibolya sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezésben. Mivel a burgonyabogár nem kedveli, és megrágott levele is könnyebben regenerálódik, kifejezetten ajánlott biotermesztésre.
Eredetileg Peruból és Bolíviából származik, de ma már nálunk is termesztik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése