Rozmaringos krumpli
Hozzávalók:
30-40 dkg krumplifriss rozmaring
olivaolaj
só
Elkészítés:
- A krumplit meghámozom és vékony karikákra vágom
 - Egy hőálló tálba teszek egy kevés olivaolajat, beleszórom a krumplit
 - Megsózom, meglocsolom vékonyan olivaolajjal, majd jól elkeverem
 - Végül frissen tépett rozmaringot szórok rá, végül a tetejére egy rozmaring ágacskát is teszek.
 - Beteszem az éppen sülő hús mellé, nagyjából 3/4 óra kell neki. Finom ropogós lesz.
 
Kiváló köret bármilyen húsételhez, de salátával önállóan is jó.
Megbolondíthatjuk színes krumplival is, attól még izgalmasabb. 
A burgonyának Dél-Amerikában több mint 400 fajtája van. A lila szín természetes, nincs benne semmi génmanipuláció.  
A lilás színért a céklában, szederben is fellelhető antocián nevű antioxidáns felel, melynek fontos szerepe van a káros ultraibolya sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezésben. Mivel a burgonyabogár nem kedveli, és megrágott levele is könnyebben regenerálódik, kifejezetten ajánlott biotermesztésre.
A lilás színért a céklában, szederben is fellelhető antocián nevű antioxidáns felel, melynek fontos szerepe van a káros ultraibolya sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezésben. Mivel a burgonyabogár nem kedveli, és megrágott levele is könnyebben regenerálódik, kifejezetten ajánlott biotermesztésre.
Eredetileg Peruból és Bolíviából származik, de ma már nálunk is termesztik. 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése