Csirkemell gorgonzola mártással
Hozzávalók:
2 db csirkemell filésó
bors
olivaolaj
10 dkg gorgonzola vagy más kéksajt
2 dl főzőtejszín
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
- A csirkemellet megmosom, középen kétfelé vágom, majd a feleket kettévágom úgy, hogy ráteszem a tenyerem és egy széles késsel kettészelem. Csak annyira klopfolom ki, hogy nagyjából egyforma vastagok legyenek.
- Sózom, borsozom, serpenyőben előmelegített kevés olajon mindkét oldalát átsütöm.Néhány perc alatt átsül.
- A gorgonzolát egy tálkában villával összetöröm, a tejszínnel összekeverem, majd a masszát beleöntöm a serpenyőbe a visszamaradt húslébe. Ha szükséges sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítem. Alacsony fokozaton addig melegítem, amíg homogén lesz. A húslétól szép színt kap.
- Rizzsel vagy burgonya krokettel tálalom, a húsra bőségesen adok szószból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése