2014. szeptember 16., kedd

Csirkemell gorgonzola mártással

Csirkemell gorgonzola mártással

 Hozzávalók:

2 db csirkemell filé

bors
olivaolaj
10 dkg gorgonzola vagy más kéksajt
2 dl főzőtejszín
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmosom, középen kétfelé vágom, majd a feleket kettévágom úgy, hogy ráteszem a tenyerem és egy széles késsel kettészelem. Csak annyira klopfolom ki, hogy nagyjából egyforma vastagok legyenek.
  2. Sózom, borsozom, serpenyőben előmelegített kevés olajon mindkét oldalát átsütöm.Néhány perc alatt átsül.
  3. A gorgonzolát egy tálkában villával összetöröm, a tejszínnel összekeverem, majd a masszát beleöntöm a serpenyőbe a visszamaradt húslébe. Ha szükséges sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítem. Alacsony fokozaton addig melegítem, amíg homogén lesz. A húslétól szép színt kap.
  4. Rizzsel vagy burgonya krokettel tálalom, a húsra bőségesen adok szószból.
Pillanatok alatt kész van, elronthatatlan és emellett pikáns ízű étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése