2014. augusztus 23., szombat

Póréhagyma leves

Póréhagyma leves




Hozzávalók:

1 nagy póréhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
2 közepes paradicsom
só bors
olaj
2 húsleveskocka

Elkészítés:

  1. A póréhagymát és a vöröshagymát vékony karikára vágom és egy kis olajon üvegesre párolom.
  2. Felöntöm vízzel, beleteszem a 2 húsleves kockát.
  3. Felforralom
  4. Amíg felforr, megpucolom a krumplit és kockákra vágom, majd beleteszem a levesbe
  5. A paradicsomot négyfelé vágom és beleteszem
  6. A fokhagymát pedig belenyomom
  7. Sózom, borsozom
  8. Amikor a krumpli megfőtt, összeturmixolom
  9. Snidlinggel és/vagy pirított kenyérkockákkal tálalom.
Gyorsan készen van, gazdag ízvilágú finom, krémes leves. A paradicsomtól szép színe lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése