Sárgarépa-zeller krémleves
Hozzávalók:
1 közepes zeller gumó2 közepes sárgarépa
1 nagy burgonya
1 nagy hagyma
1 evőkanálnyi vaj
húsleves kocka
1 cm-nyi gyömbér
só
bors
currypor
2 dl tejszín
Elkészítés:
- Egy fazékban felhevítettem a vajat, beledobtam a karikára vágott hagymát, a karikára vágott sárgarépát, a csíkokra vágott zellergumót és a kockákra vágott burgonyát, majd kicsit átpirítottam.
- Utána felöntöttem vízzel, belekerült a húsleves kocka, a gyömbér, só és bors.
- Amint puhára főtt, összeturmixoltam és visszaöntöttem a fazékba.
- Beleöntöttem a tejszínt, ízesítettem még egy kis curry porral és még adtam hozzá további sót és borsot is.
- Zellerlevéllel díszítve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése