2014. november 13., csütörtök

Vörösboros körtés upside-down torta



 Vörösboros körtés upside-down torta



Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor v. eritrit
4 tojás
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
3 dl vörösbor
2-3 db alexander körte

Elkészítés:


  1. A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
  2. A vörösbort összeforralom 10 dkg cukorral és lehűtöm.
  3. A körtéket meghámozom, hosszában vékony szeletekre vágom és egy 25 cm-es tortaforma alját kirakom a körteszeletekkel szép sugár alakban.
  4. A tojásokat habosra verem a maradék 10 dkg cukorral.
  5. Közben vízgőz felett felolvasztom a vajat és a csokoládét.
  6. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverem egy külön tálban, majd a habosra vert tojásos masszába keverem.
  7. A kihűlt vörösboros szirupot hozzáadom, azzal is simára keverem.
  8. Végül óvatosan csurgatva hozzáadom az olvasztott vajas csokoládét.
  9. Óvatosan a körték tetejére öntöm, vigyázva, hogy ne mozduljanak el a helyükről.
  10. Kb. fél óráig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Ha még ragad, akkor tovább sütöm.
  11. Kiveszem a sütőből, a formában hagyom még 10-15 percig.
  12. Utána a tetejére teszek egy tortatálat fejjel lefelé, majd átfordítom az egészet. Így lesz upside-down, vagyis fejjel lefelé sütött torta.
  13. Végül még meg lehet kenni baracklekvárral, hogy fényesebb legyen.
Az alkohol ízét nem lehet érezni rajta, viszont a bor finom aromái belesülnek a tortába.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése