2014. november 18., kedd

Diós sárgarépatorta kókuszos mascarpone krémmel

Diós sárgarépatorta kókuszos mascarpone krémmel

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
1/2 bögre cukor
1 vaníliás cukor
1 1/2 bögre reszelt sárgarépa
1 doboz ananász géppel aprítva
1 bögre darált dió
1 bögre keményítő
1/2 sütőpor
1/2 szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió




Elkészítés: 

  1. A sütőt előmelegítem 190 fokra. 
  2. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazok.
  3. A tojások fehérjét szétválasztom a sárgájától.
  4. A tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig verem elektromos habverővel.
  5. Majd belekeverem a sárgarépát és az ananászt.
  6. Egy külön tálban a száraz hozzávalókat jól összekeverem.
  7. Ezután a masszához adom és alaposan átkeverem.
  8. Ezek után kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
  9. Óvatosan, hogy ne törjön össze, a masszához keverem.
  10. A masszát a formába öntöm, szépen elsimítom.
  11. Nagyjából 50-60 perc alatt sül át. Tűpróbával ellenőrzöm.

 Hozzávalók a krémhez:

20 dkg mascarpone
10 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 bögre durvább kókuszreszelék 

Elkészítés:

  1. A mascarponét a vajjal simára keverem elektromos habverővel.
  2. Hozzáadom a cukrokat, habosra keverem.
  3. Beteszem a hűtőbe legalább 1 órára, hogy szilárduljon.

Összeállítás:

  1. A tortát derékban kettévágom.
  2. A krém harmadát beletöltöm.
  3. Nagyjából a kókuszreszelék harmadát rászórom és belenyomkodom.
  4. Ráteszem a tortalap másik felét.
  5. Elosztom az oldalán és a tetején a krémet.
  6. A maradék kókuszreszelékkel beszórom.
  7. A krém elég puha marad még így is, akit zavar, tegyen bele több vajat. De így viszont könnyebb a krém.
  8. Hűtőbe teszem 1-2 órára, hogy összeérjen kicsit.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése