Diós sárgarépatorta kókuszos mascarpone krémmel
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás1/2 bögre cukor
1 vaníliás cukor
1 1/2 bögre reszelt sárgarépa
1 doboz ananász géppel aprítva
1 bögre darált dió
1 bögre keményítő
1/2 sütőpor
1/2 szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 190 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaformát kivajazok.
- A tojások fehérjét szétválasztom a sárgájától.
- A tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig verem elektromos habverővel.
- Majd belekeverem a sárgarépát és az ananászt.
- Egy külön tálban a száraz hozzávalókat jól összekeverem.
- Ezután a masszához adom és alaposan átkeverem.
- Ezek után kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
- Óvatosan, hogy ne törjön össze, a masszához keverem.
- A masszát a formába öntöm, szépen elsimítom.
- Nagyjából 50-60 perc alatt sül át. Tűpróbával ellenőrzöm.
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg mascarpone10 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 bögre durvább kókuszreszelék
Elkészítés:
- A mascarponét a vajjal simára keverem elektromos habverővel.
- Hozzáadom a cukrokat, habosra keverem.
- Beteszem a hűtőbe legalább 1 órára, hogy szilárduljon.
Összeállítás:
- A tortát derékban kettévágom.
- A krém harmadát beletöltöm.
- Nagyjából a kókuszreszelék harmadát rászórom és belenyomkodom.
- Ráteszem a tortalap másik felét.
- Elosztom az oldalán és a tetején a krémet.
- A maradék kókuszreszelékkel beszórom.
- A krém elég puha marad még így is, akit zavar, tegyen bele több vajat. De így viszont könnyebb a krém.
- Hűtőbe teszem 1-2 órára, hogy összeérjen kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése