2014. november 15., szombat

Sült csirkemell körtével és kéksajttal

Sült csirkemell körtével és kéksajttal

 Hozzávalók:

2 csirkemell filé
2 Alexander körte
5 dkg kéksajt (Danish Blue)
2 evőkanál almaecet
1 marék metélő petrezselyem

bors
olívaolaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A csirkemell filéket megmosom, kettévágom, az apróságokat levágom róla, nagyjából kiegyenlítem a szeleteket. A lekerülő apró húst másra használom.
  3. Sózom, borsozom, majd egy serpenyőben megpirítom.
  4. Ezek után egy jénaiba teszem és kb. 15 perc alatt a sütőben átsütöm.
  5. Eközben 2 szép körtét hosszában felszeletelek, majd az előbbi serpenyőben kis olívaolajon, 2 kanál almaecet hozzáadásával megsütöm, megpirítom.
  6. A sütőből kiveszem a csirkét, a körtéket köré rendezem, a tetejét bőven megszórom morzsolt kéksajttal és apróra csipkedett metélő petrezselyemmel.
  7. Rizzsel tálalom.
Finom őszi étel, a kéksajt és a sült körte adja a pikánsságát. Tulajdonképpen nagyon egyszerű elkészíteni és gyorsan meg is van.

1 megjegyzés: