2014. november 26., szerda

Spenótos-diós-gorgonzolás gnocchi

Spenótos-diós-gorgonzolás gnocchi

Hozzávalók:

50 dkg gnocchi (most házi)
20 dkg fagyasztott spenót
1 szál újhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 marék dió
10 dkg gorgonzola sajt
1 dl főzőtejszín
2 dkg parmezán
3 dkg vaj 
bors

 Elkészítés:

  1.  A spenótot kiveszem a mélyhűtőből, hogy kiengedjen.
  2. Felteszek egy nagy fazék vizet forrni. Ha forr sót adok hozzá.
  3. Közben egy serpenyőben a vajon megdinsztelem az újhagymát és a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom.
  4. Hozzáadom a kiengedett spenótot.
  5. Pár percig dinsztelem.
  6. Hozzáadom a villával összetört gorgonzola sajtot és a tejszínt.
  7. A diót egy zacskóba rakom és kézzel nagyobb darabokra morzsolom a zacskón keresztül.
  8. Egy másik serpenyőben pár perc alatt ropogósra pirítom.
  9. A gnocchit forrásban lévő sós vízbe rakom, pár perc alatt megfő, akkor jó, ha feljön a víz tetejére.
  10. Egy jénaiba szedem ki a tésztát, ráöntöm a spenótos szószt, óvatosan elkeverem.
  11. A tetejére szórom a diót és egy kevés reszelt parmezánt.
  12. Sütőbe rakom grill fokozatra és pár perc alatt megpirítom a tetejét.
Laktató, egészséges étel és gyorsan készen van.
Készíthető boltban vásárolt gnocchi-val is, én most házit használtam. Készítése egyszerű, bár azért időigényes, készítését lásd a linken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése