2014. november 28., péntek

Sertéstarja rozmaringos burgonyával és színes vitaminsalátával

Sertéstarja rozmaringos burgonyával és színes vitaminsalátával

Hozzávalók:

6-8 szelet sertéstarja
4-5 gerezd fokhagyma

rozmaringos krumpli 
színes vitaminsaláta 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 160 fokra.
  2. A tarját alaposan megsózom, tepsibe rakom úgy, hogy ne fedjék egymást.
  3. Nagyjából 1 óra alatt finom porhanyósra sül.
  4. Amint kész, rányomom a fokhagymákat.
A rozmaringos krumplit most sárga és lila burgonyából készítettem. Íze ugyanolyan, inkább csak izgalmas színfolt az étkezésben, illetve erős antioxidáns.
A burgonyának Dél-Amerikában több mint 400 fajtája van. A lila szín természetes, nincs benne semmi génmanipuláció. A lilás színért a céklában, szederben is fellelhető antocián nevű antioxidáns felel, melynek fontos szerepe van a káros ultraibolya sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezésben. Mivel a burgonyabogár nem kedveli, és megrágott levele is könnyebben regenerálódik, kifejezetten ajánlott biotermesztésre.

Eredetileg Peruból és Bolíviából származik, de ma már nálunk is termesztik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése