Tejfölös paprikás csirke
Hozzávalók:
6 db egész csirkecombolaj
só
őrölt pirospaprika
egy közepes vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 kis paradicsom
2 karika friss paprika
375 g tejföl
Elkészítés:
- A csirkecombokat kettévágom, majd alaposan megmosom.
- Egy nagyobb lábasba egy kevés olajat öntök, a vöröshagymát apró kockákra vágom, majd beleteszem a lábasba és üvegesre pirítom.
- Amikor már üveges, leveszem a tűzről és beleteszek kb. 4 teáskanál őrölt pirospaprikát. Alaposan elkeverem, majd egész kevés vizet adok hozzá (nagyjából fél decit).
- Visszateszem a tűzre és még kb. 3 percig forralom, a vizet fokozatosan pótolom.
- Beleteszem a csirkecombokat, megsózom, mellé rakom a babérlevelet.
- Először fedő nélkül átpirítom, majd lefedem fedővel. Ekkor már hozzáadom a friss paprikát és paradicsomot is, de csak egész keveset, hogy ne legyen domináns az íze. Aki igényli, erős paprikát is tehet bele.
- Főlés közben párszor óvatosan megkeverem és szükség esetén kevés vizet adok hozzá. Nem szabad egyszerre sok vizet tenni bele, mert akkor túl sok lesz a leve és a hús nem pörköltszerű, hanem főtt jellegű lesz, ami nem az igazi.
- Amikor megfőtt, leveszem a tűzről, a húsokat és a babérleveleket kiveszem a léből, a levet botmixerrel simává mixelem, fokozatosan hozzáadva a tejfölt.
- Újra visszateszem a tűzre a tejfölös szaftot és megvárom, míg összeforr. Akkor visszateszem a húsokat a szószba.
Galuskával találom.
Ötletes és a tálalás is ínycsiklandozó, gyönyörű!
VálaszTörlés