2014. szeptember 25., csütörtök

Mediterrán csirkecombok fetával és olajbogyóval

Mediterrán csirkecombok fetával és olajbogyóval


 Hozzávalók:

6 db csirkecomb
olivaolaj
1/2 bögre zöld olajbogyó
2 közepes lilahagyma
2 közepes paradicsom
1/2 bögre feta sajt

bors
kakukkfű

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
  2. A csirkecombokat megmosom, kettévágom, sózom, borsozom.
  3. Egy nagy sütőtál aljába teszek néhány kanálni olivaolajat, ráhelyezem a csirkecombokat. Fontos, hogy egy rétegben legyenek, hogy meg tudjanak pirulni.
  4. Mellédobom a cikkekre vágott paradicsomot, a cikkekre vágott lilahagymát, az olajbogyókat, valamint néhány ágacska friss kakukkfűt.
  5. Beteszem a sütőbe és a csirkecombok nagyságától függően 1-1 1/2 óráig hagyom sülni.
  6. Amint megsült, kiveszem a sütőből és rámorzsolom a fetát.
  7. Sült krumplival és friss kakukkfűvel tálalom.
Előnye, hogy miután összedobtuk a hozzávalókat, nincs több teendő vele, így sülés közben bármi mással is foglalkozhatunk. Emellett finom mediterrán ízeket kapunk, a feta és az olajbogyó adja a pikánsságát, úgyhogy az feltétlenül kell bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése