2014. szeptember 6., szombat

Fokhagymás-joghurtos csirkemell

Fokhagymás-joghurtos csirkemell


Hozzávalók:

2 egész csirkemell

bors
6 gerezd fokhagyma
1 kis pohár joghurt
1 kanálnyi friss kakukkfű
zsemlemorzsa
citromkarikák (opcionális)

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket megmosom, kettévágom, majd hosszában is kettévágom, vagyis 1 csirkemellből négy szeletem lesz. A szeleteket kicsit kiklopfolom, csak annyira, hogy nagyjából egyforma vastagok legyenek.
  2. A szeleteket sózom, borsozom.
  3. Egy tálban összekeverem a joghurtot, belenyomom a fokhagyma gerezdeket és beleszórom a friss kakukkfű leveleit. Ha nincs friss kakukkfű, jó a szárított is. 
  4. A pácba jól beleforgatom a csirkemell szeleteket, fóliával lefedem és legalább 4-5 órán keresztül pácolom. A legjobb még előző este elkészíteni és egy éjszakát állni hagyni.
  5. A sütőt 180 fokra melegítem.
  6. Közben egy tepsit vékonyan kiolajozok, a csirkemell szeletekről jól lecsorgatom a páclét, majd a tepsibe rakom.
  7. A csirkemelleket vékonyan megszórom zsemlemorzsával.
  8. A tetejére vékony szeletekre vágott citromkarikákat és néhány ág friss kakukkfüvet teszek.
  9. Nagyjából 40-45 perc alatt készen van. Akkor jó, ha a zsemlemorzsa megpirult és a csirkéből kifolyt lé felszívódott.
Madársalátával tálaltam, amelyet vékony megöntöztem narancsos-citromos balzsamecet sűrítménnyel. Lehet még hozzá rizst is adni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése