Fokhagymás-joghurtos csirkemell
Hozzávalók:
2 egész csirkemellsó
bors
6 gerezd fokhagyma
1 kis pohár joghurt
1 kanálnyi friss kakukkfű
zsemlemorzsa
citromkarikák (opcionális)
Elkészítés:
- A csirkemelleket megmosom, kettévágom, majd hosszában is kettévágom, vagyis 1 csirkemellből négy szeletem lesz. A szeleteket kicsit kiklopfolom, csak annyira, hogy nagyjából egyforma vastagok legyenek.
- A szeleteket sózom, borsozom.
- Egy tálban összekeverem a joghurtot, belenyomom a fokhagyma gerezdeket és beleszórom a friss kakukkfű leveleit. Ha nincs friss kakukkfű, jó a szárított is.
- A pácba jól beleforgatom a csirkemell szeleteket, fóliával lefedem és legalább 4-5 órán keresztül pácolom. A legjobb még előző este elkészíteni és egy éjszakát állni hagyni.
- A sütőt 180 fokra melegítem.
- Közben egy tepsit vékonyan kiolajozok, a csirkemell szeletekről jól lecsorgatom a páclét, majd a tepsibe rakom.
- A csirkemelleket vékonyan megszórom zsemlemorzsával.
- A tetejére vékony szeletekre vágott citromkarikákat és néhány ág friss kakukkfüvet teszek.
- Nagyjából 40-45 perc alatt készen van. Akkor jó, ha a zsemlemorzsa megpirult és a csirkéből kifolyt lé felszívódott.
Madársalátával tálaltam, amelyet vékony megöntöztem narancsos-citromos balzsamecet sűrítménnyel. Lehet még hozzá rizst is adni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése