2014. szeptember 26., péntek

Party IV. - Kacsamáj trüffel

Party IV. - Kacsamáj trüffel

 Hozzávalók:

30 dkg kacsamáj
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
1 kávéskanál majoranna
1teáskanál dijoni mustár 

apróra vágott mogyoró
apróra vágott fenyőmag
apróra vágott vörösáfonya
apróra vágott pirított bacon
apróra vágott pisztácia
szezámmag

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, majd beleteszem az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
  2. Majd beleteszem a megmosott és szeletekre vágott kacsamájat. Nagyjából 3-4 perc alatt készre sütöm.
  3. Beleteszem a fűszereket ízlés szerint, majd végül a tejszínt is. Megvárom míg egyet gyöngyözik, aztán elzárom a tűzhelyt.
  4. Turmixgépben vagy chopper-rel simára mixelem, majd kihűtöm.
  5. Egy éjszakára a hűtőbe kerül, hogy jól megszilárduljon.
  6. Másnap két teáskanál segítségével golyókat formázok a krémből, majd minden golyót más-más apróra vágott magba vagy szárított gyümölcsbe forgatom. A képeken szezámmagos, vörösáfonyás és fenyőmagos verzió látható.
  7. Minden egyes golyót fogpiszkálóra tűzöm és egy tálra rendezem.
Mutatós és ízletes. Lehet akár pirított kifli vagy kenyér karikákkal is tálalni. Ugyanez a massza kiválóan funkcionál májkrémként is, finom reggelire vagy vacsorára. Akár egy hétig is eláll. Csirkemájból is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése