Party IV. - Kacsamáj trüffel
Hozzávalók:
30 dkg kacsamáj10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
1 kávéskanál majoranna
1teáskanál dijoni mustár
apróra vágott mogyoró
apróra vágott fenyőmag
apróra vágott vörösáfonya
apróra vágott pirított bacon
apróra vágott pisztácia
szezámmag
Elkészítés:
- Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, majd beleteszem az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
- Majd beleteszem a megmosott és szeletekre vágott kacsamájat. Nagyjából 3-4 perc alatt készre sütöm.
- Beleteszem a fűszereket ízlés szerint, majd végül a tejszínt is. Megvárom míg egyet gyöngyözik, aztán elzárom a tűzhelyt.
- Turmixgépben vagy chopper-rel simára mixelem, majd kihűtöm.
- Egy éjszakára a hűtőbe kerül, hogy jól megszilárduljon.
- Másnap két teáskanál segítségével golyókat formázok a krémből, majd minden golyót más-más apróra vágott magba vagy szárított gyümölcsbe forgatom. A képeken szezámmagos, vörösáfonyás és fenyőmagos verzió látható.
- Minden egyes golyót fogpiszkálóra tűzöm és egy tálra rendezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése