2014. szeptember 19., péntek

Édesburgonya krémleves paprikával

Édesburgonya krémleves paprikával

Hozzávalók:

3 közepes édesburgonya
1 közepes burgonya
1/2 kápia paprika
2 mogyoróhagyma vagy 1 közepes vöröshagyma
1/4 chili paprika
1/2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt édesnemes pirospaprika
1 teáskanál só
2 húsleves kocka
1-2 evőkanál olivaolaj
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Egy fazékba öntök 1-2 evőkanál olivaolajat, hozzáadom az apró kockákra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítom, nagyjából 2 perc alatt.
  2. Hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát és azt is átpirítom, ez kb. 4 percet vesz igénybe.
  3. Most belekerül a kockára vágott édesburgonya és a kisebb kockákra vágott sima burgonya. Átpirítom azt is, mondjuk 2-3 perc alatt, majd belekerülnek a fűszerek: a chili, a kömény, a pirospaprika és a só. Ezekkel is átpirítom az egyveleget, nagyjából 2 perc.
  4. Hozzáadom a vizet, a húsleves kockákat és mintegy fél óra alatt puhára főzöm.
  5. Beleöntöm a tejszínt, azzal óvatosan átforralom.
  6. Most összeturmixolom, hogy szép sima és selymes legyen.
  7. Petrezselyem zöldjével tálalom, ami díszítésnek is szép, de nagyon jól megy a leves ízvilágához is.
A többféle zöldségtől és fűszertől nagyon pikáns ízű lesz és nagyon enyhén csípős. Az édesburgonya és a pirospaprika szép színt ad a levesnek.


1 megjegyzés: