Édesburgonya krémleves paprikával
Hozzávalók:
3 közepes édesburgonya1 közepes burgonya
1/2 kápia paprika
2 mogyoróhagyma vagy 1 közepes vöröshagyma
1/4 chili paprika
1/2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt édesnemes pirospaprika
1 teáskanál só
2 húsleves kocka
1-2 evőkanál olivaolaj
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- Egy fazékba öntök 1-2 evőkanál olivaolajat, hozzáadom az apró kockákra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítom, nagyjából 2 perc alatt.
- Hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát és azt is átpirítom, ez kb. 4 percet vesz igénybe.
- Most belekerül a kockára vágott édesburgonya és a kisebb kockákra vágott sima burgonya. Átpirítom azt is, mondjuk 2-3 perc alatt, majd belekerülnek a fűszerek: a chili, a kömény, a pirospaprika és a só. Ezekkel is átpirítom az egyveleget, nagyjából 2 perc.
- Hozzáadom a vizet, a húsleves kockákat és mintegy fél óra alatt puhára főzöm.
- Beleöntöm a tejszínt, azzal óvatosan átforralom.
- Most összeturmixolom, hogy szép sima és selymes legyen.
- Petrezselyem zöldjével tálalom, ami díszítésnek is szép, de nagyon jól megy a leves ízvilágához is.
A többféle zöldségtől és fűszertől nagyon pikáns ízű lesz és nagyon enyhén csípős. Az édesburgonya és a pirospaprika szép színt ad a levesnek.
ötletes és laktató, mondhatom, hogy könnyen csúszik.
VálaszTörlés