2014. szeptember 24., szerda

Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

 Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
só,
bors
zsálya
rozmaring
chili
szerecsendió
2 húsleves kocka
2 dl kókusztejszín (Cocomas)
petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Egy fazékba öntöm az olivaolajat, belteszem a kockákra vágott vöröshagymát, majd megdinsztelem.
  2. Utána beledobom a kis kockákra vágott sütőtököt, a karikára vágott sárgarépát, a fokhagymát, majd az egészet átpirítom.
  3. Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleves kockákat. Hozzáadom a fűszereket ízlés szerint, nagyjából mindegyikből 1-1 csipetnyit. A sóból és borsból pedig ízlés szerint.
  4. Amikor puhára főtt, hozzáöntöm a kókusztejszínt. Megvárom, míg egyet buborékozik, akkor elzárom a tűzhelyet.
  5. Turmixgépben simára mixelem.
  6. Petrezselyem zöldjével tálalom. Ha valaki tartalmasabb feltétre vágyik, finom hozzá a pirított bacon, vagy a pirított kenyérkockák is.
A sokféle fűszer kiegyenlíti, lágyítja a sütőtök markáns ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése