2014. szeptember 18., csütörtök

Csirkés nektarinos quesadillas

Csirkés nektarinos quesadillas

Hozzávalók:

1 csirkemell filé
2-3 nektarin
Kotányi csirke grill fűszer

olivaolaj
30 dkg sárga cheddar sajt 
1 csomag tortilla
petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, megszórom Kotányi csirke grill fűszerrel és egy kis sóval, majd egy tálban jól összekeverem, hogy minden részére jusson a fűszerből.
  2. Egy serpenyőbe teszek egy kevés olivaolajat, majd mikor már felhevült, beleteszem a befűszerezett csirkét. Néhány perc alatt átsütöm.
  3. A cheddart nagylyukú reszelőn lereszelem, a nektarin felét apró, másik felét nagyobb cikkekre vágom.
  4. Veszek egy tortilla lapot, a felére teszek egy kis reszelt cheddart, arra kis sült csirkemell csíkokat, majd néhány vékony cikkre vágott  nektarint, utána 1-2 szál petrezselyem zöldje következik és ismét sajt. A torlilla lap másik felét ráhajtom.
  5. Egy másik serpenyőt csak úgy üresen átforrósítok, majd beleteszem a tortillát, mellé néhány nagyobb gerezd nektarint. Kicsit átpirítom, hogy a sajt megolvadjon, majd megfordítom és a másik felét is átpirítom. A nektarinokat ugyancsak megfordítom. Nagyjából 2-4 perc oldalanként.
  6. Tányérra tálalom az átsült tortillát, mellé a sült nektarint és 1-2 szál petrezselyem zöldjét.
  7. Egy pizzaszeletelővel cikkekre vágom és kész.
  8. A műveletet addig ismétlem, amíg mindenki jól lakik vagy el nem fogy a hozzávaló.
Gyors vacsora vagy mutatós étel hirtelen beeső vendégek számára is. A cheddar nagyon jól illik ezekhez az ízekhez.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése