2014. szeptember 23., kedd

Szilvás mandulás rikottás torta

Szilvás mandulás rikottás torta

 Hozzávalók:

6 tojás
30 dkg cukor vagy eritrit
30 dkg rikotta (ha nincs, akkor túró)
20 dkg olvasztott vaj
25 dkg liszt
25 dkg mandulaliszt
6 evőkanál szilvalekvár 
10 dkg csokoládé apró darabokra vágva
8-10 db szilva negyedekre vágva
porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 160 fokra.
  2. Egy 27 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszek.
  3. A tojásokat a cukorral  habverővel habosra verem.
  4. Hozzáadom a rikottát, azzal is jól eldolgozom.
  5. Utána belekerül a mandulaliszt, majd a sima liszt.
  6. Közben gőz fölött megolvasztom a vajat.
  7. Amint megolvadt, lassan kevergetve a masszához csurgatom.
  8. Végül az apróra vágott csokoládét is belekeverem.
  9. Az így elkészült tészta felét a tortaformába öntöm, szép simára simítom.
  10. Most rákerül a szilvalekvár, szép egyenletesen rákenem.
  11. Ezek után ráöntöm a tészta másik felét is, majd alaposan lesimítom.
  12. Végül a negyedbe vágott szilvákat szép mintára rendezem  a torta tetején.
  13. Nagyjából 1 1/2  óráig sütöm. A közepe se legyen ragacsos.
  14. Ha kihűlt, a tetejét megszórom porcukorral és tálalom.
Nagyon gazdag ízvilágú, igazi őszi torta.

1 megjegyzés: