Szilvás mandulás rikottás torta
Hozzávalók:
6 tojás30 dkg cukor vagy eritrit
30 dkg rikotta (ha nincs, akkor túró)
20 dkg olvasztott vaj
25 dkg liszt
25 dkg mandulaliszt
6 evőkanál szilvalekvár
10 dkg csokoládé apró darabokra vágva
8-10 db szilva negyedekre vágva
porcukor a tetejére
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 160 fokra.
- Egy 27 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszek.
- A tojásokat a cukorral habverővel habosra verem.
- Hozzáadom a rikottát, azzal is jól eldolgozom.
- Utána belekerül a mandulaliszt, majd a sima liszt.
- Közben gőz fölött megolvasztom a vajat.
- Amint megolvadt, lassan kevergetve a masszához csurgatom.
- Végül az apróra vágott csokoládét is belekeverem.
- Az így elkészült tészta felét a tortaformába öntöm, szép simára simítom.
- Most rákerül a szilvalekvár, szép egyenletesen rákenem.
- Ezek után ráöntöm a tészta másik felét is, majd alaposan lesimítom.
- Végül a negyedbe vágott szilvákat szép mintára rendezem a torta tetején.
- Nagyjából 1 1/2 óráig sütöm. A közepe se legyen ragacsos.
- Ha kihűlt, a tetejét megszórom porcukorral és tálalom.
milyen szép ez a torta!
VálaszTörlés