2015. március 23., hétfő

Spenótos zöldborsó krémleves

Spenótos zöldborsó krémleves



Hozzávalók:

1/2 kg fagyasztott zöldborsó
25 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál Rapunzel levespor
2 dl tejszín

    Elkészítés:

    1. Egy fazékba teszek 2 evőkanál olívaolajat, majd az olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát.
    2. Hozzáadom a zöldborsót, a fokhagymát, sót, borsot, levesport és annyi vizet, hogy ellepje. A Rapunzel levesporokban nincs tartósítószer, ezért ajánlom
    3. Amint megfőtt, hozzáadom a spenótot és kb. 10 percig még főzöm. Adok még hozzá vizet ízlés szerint.
    4. Ezek után összeturmixolom.
    5. A tetejét díszítem tejszínnel, de ha valaki nem akar ezzel időt tölteni, bele is lehet keverni a tejszínt.
    6. A díszítés módja: egy nylon habzsákba öntöm a tejszínt. A habzsák végét kivágom, hogy egészen kicsi lyuk legyen rajta. A leves tetejét sávozom vízszintesen és függőlegesen is. Majd egy hurkapálcikával minden keletkező négyzetet körkörösen rajzolom, így keletkezik a képen látható minta, ami nagyon látványos.
    Rövid idő alatt elkészül ez a nagyon finom, friss tavaszi ízű krémleves, ami tele van hasznos vitaminnal és ásványi anyagokkal is.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése