2015. március 29., vasárnap

Csirkemájjal és aszalt szilvával töltött csirkemell

Csirkemájjal és aszalt szilvával töltött csirkemell

 Hozzávalók:

2 csirkemell filé
20 dkg csirkemáj
1 csomag aszalt szilva
1 csomag szeletelt bacon
só, bors
majoránna
étolaj

Elkészítés:

  1. A csirkemell filéket megmosom, szárazra törlöm, majd kettévágom, így 4 db húst kapok.
  2. A bal tenyeremmel lefedem a melldarabot, majd egy éles késsel kettészelem, de úgy, hogy egyben maradjon. 
  3. Az így kapott húst kettéhajtom, majd kiklopfolom. Így szép nagy hússzeletem lesz.
  4. A műveletet megismétlem a másik 3 darab mellel is.
  5. A hússzeleteket kiterítem, sózom, borsozom mindkét oldalukat.
  6. Amit belső oldalnak szánok, arra majoránnát is szórok.
  7. A csirkemájat megmosom, csíkokra vágom, majd a kiterített mell hosszú végét kirakom a májdarabokkal.
  8. Ezek után még aszalt szilvákat is sorozok rá.
  9. Minél szorosabban feltekerem a húst, szép kövér roládot kapok. A végeit megtűzöm fogpiszkálóval.
  10. Végül a roládokat körbetekerem szeletelt bacon-nal.
  11. Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntök, felforrósítom, majd beleteszem a roládokat.
  12. Átpirítom minden oldalukat, majd lefedem a serpenyőt és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Nem szabad túlsütni, mert akkor a máj megkeményedik.
  13. Szeletelve tálalom, most gránátalma maggal megszórt balzsamecetes madársalátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése