2015. március 2., hétfő

Lazac salátaágyon

Lazac salátaágyon

Hozzávalók:

fejenként 15-20 dkg lazac
olívaolaj
Kotányi Halak fűszerkeverék

vegyes levélsaláta
balzsamecet
citrom

Elkészítés:

  1. A lazacot lepikkelyezem, alaposan megmosom, majd szárazra törlöm.
  2. Beszórom Kotányi Halak fűszerkeverékkel és még egy kis sóval. Nekem nagyon bejött ennek a fűszerkeveréknek az ízvilága, így sokszor használom és ajánlom mindenkinek.
  3. Egy serpenyőbe öntök egy kis olívaolajat, amikor már elég meleg, beleteszem a lazacot bőrével lefelé, majd kb. 5 percig sütöm.
  4. Ezek után megfordítom óvatosan, hogy a bőre rajta maradjon, majd a másik felét is kb. 5 percig sütöm.
  5. Vigyázni kell, hogy ne süljön túl, mert úgy száraz lesz.
  6. A salátát megmosom, lecsepegtetem és balzsamecettel megöntözöm.
  7. A sült lazacot ráhelyezem, citromot adok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése