2015. március 24., kedd

Ausztrál fogas (barramundi) zöldfűszer kéregben

Ausztrál fogas (barramundi) zöldfűszer kéregben

Hozzávalók:

1 ausztrál fogas fejenként
étolaj
5 dkg puha vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 marék petrezselyem zöldje
1 ágacska rozmaring
1 ágacska kakukkfű
2 levél zsálya
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

  1. A halakat lepikkelyezem, megmosom, szárazra törlöm.
  2. Kívül-belül besózom, borsozom.
  3. A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágom, majd összekeverem a vajjal és a zsemlemorzsával.
  4. A hal ehető részeire kívülről rákenem a zöldfűszeres masszát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm úgy, hogy a tepsi aljába sütőpapírt teszek, amit vékonyan bekenek olajjal, a tetejére pedig lazán alufóliát teszek.
  6. 20 perc után leveszem a fóliát, a hőfokot 220 fokra emelem és kb. 10 perc alatt megpirítom a tetejét.
Finom, hófehér húsú hal, kevés szálkával. A fűszerkéregtől pikáns íze lett. Most sült krumplival, madársalátával és citrommal tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése