2015. március 27., péntek

Gombás sajtos maccheroni

Gombás sajtos maccheroni

 Hozzávalók:

1/2 kg maccheroni száraztészta
35-40 dkg barna csiperke gomba
olívaolaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 piros kápia paprika
1 csipet chili
1 csipet oregánó
1 teáskanál levespor
só, bors
5 dkg parmezán sajt
5 dkg sárga cheddar sajt
1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Felteszek egy fazékban vizet a tésztához. Közben bekapcsolom a sütőt is 200 fokra.
  2. Amíg felforr a víz, elkészítem a ragut.
  3. Egy serpenyőbe olívaolajat teszek, ehhez adom az apróra vágott vöröshagymát, majd megdinsztelem.
  4. Hozzáadom a megmosott és szeletekre vágott gombát. A barna csiperke ízletesebb, így ha lehet, azt választom.
  5. Sózom, borsozom, hozzáadom a többi fűszert is, valamint az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát is.
  6. Fedő alatt puhára párolom.
  7. Közben kifőzöm a tésztát, majd egy jénaiba szedem ki, majd sózom, borsozom, alaposan meglocsolom olívaolajjal.
  8. A tészta levéből adok egy keveset a ragumhoz, majd az egészet a tésztára öntöm, alaposan összekeverem.
  9. A sajtokat lereszelem, harmadát belekeverem a tésztába, hogy jó zaftos legyen, második harmadát a tészta tetején oszlatom el, majd betolom a sütőbe.
  10. Szép pirosra sütöm, kb. 15-20 perc alatt.
  11. Tálaláskor meghintem friss petrezselyem zöldjével és még sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése