2015. március 22., vasárnap

Fekete-fehér csokis mascarponés torta

Fekete-fehér csokis mascarponés torta

Hozzávalók:

alaphoz:

3 tojás 
1/2 bögre cukor vagy eritrit
1/2 bögre liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1/4 teáskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha vaj

krémhez:

10 dkg fehér csoki
10 dkg 70 %-os étcsoki
2/3 bögre cukor vagy eritrit
3 tojássárgája
50 dkg mascarpone

oldalára:

1/2 bögre szeletelt pirított mandula

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A vajat habosra keverem a cukorral vagy eritrittel.
  3. A tojás fehérjét kemény habbá verem.
  4. A sárgáját belekeverem a vajas cukorba és szinte fehéredésig keverem.
  5. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverem egy tálban, majd apránként a fenti masszához keverem.
  6. Végül a felvert tojásfehérjét óvatosan aláforgatom.
  7. Sütőpapírral kibélelem egy 23 cm-es tortaforma alját, a masszát beleöntöm és 15-20 perc alatt készre sütöm.
  8. Ha megsült, megvárom, míg teljesen kihűl.
  9. Közben megpirítom a mandulát.
  10. A krémhez a tojássárgákat a cukorral vízgőz felett kézi habverővel felverem, amíg szalagosan folyós lesz,
  11. A csokoládékat külön-külön tálkában vízgőz felett felolvasztom.
  12. A mascarpone feléhez keverem a fehér csokoládét és a tojásos massza felét.
  13. A mascarpone másik feléhez keverem az étcsokoládét és a tojásos massza másik felét.
  14. A krémeket hagyom kihűlni, a hűtőbe teszem dermedni.
  15. Nagyjából 1 óra elteltével a tortatészta tetejére öntöm a fehér csokis krémet.
  16. Ezek után óvatosan ráöntöm a fekete csokis krémet.
  17. Majd egy hurkapálcika vagy villa segítségével körkörös mozdulatokat végzek, ezáltal összekeveredik a fehér és a fekete csoki és márványos mintázatot ad.
  18. Néhány órára hűtőbe teszem, majd leveszem róla a tortaforma oldalát.
  19. Ezek után a torta oldalára nyomkodom a pirított mandulát.
Nagyon ízletes és mutatós torta.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése