2015. március 6., péntek

Édesburgonya fehérrépa latkesz (tócsni)


Édesburgonya fehérrépa latkesz (tócsni)

Hozzávalók:

1 nagy édesburgonya
1 nagy fehérrépa
2 shallot hagyma vagy 1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
10 dkg feta sajt 
2 tojás
2 evőkanál gluténmentes morzsa
étolaj

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát és a fehérrépát lereszelem apró lyukú reszelőn (elektromos darálóval egyszerűbb)
  2. A hagymákat és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom.
  3. A hagymákat egy kis olajon megdinsztelem.
  4. A reszelt masszához öntöm a dinsztelt hagymás egyveleget, ízlés szerint sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek rá.
  5. A fetát villával összetöröm, a masszához keverem.
  6. Hozzáadom a zsemlemorzsát is, azzal is jól átkeverem.
  7. Végül beleütöm a két tojást és egyneművé keverem.
  8. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  9. Egy nagy lapos tepsit kibélelek sütőpapírral és vékonyan megkenem olajjal.
  10. Két evőkanál segítségével gombócnyi halmokat rakok a sütőpapírra.
  11. A halmok tetejét vékonyan meglocsolom olajjal, hogy ne száradjon ki.
  12. Betolom a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 5 percben feltekerem a hőmérsékletet 220 fokra, hogy jól megpiruljon.
  13. Serpenyőben olajban is ki lehet sütni, de ha sütőben sütjük, nem szívja meg magát olajjal, ezért egészségesebb.
  14. Vegáknak főétel, húsevőknek natúr csirkemellhez ajánlom.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése