Tejszínes csirkés-brokkolis penne
Hozzávalók:
1/2 kg száraz penne tészta1 csirkemell filé
1 kisebb brokkoli
5-6 gerezd fokhagyma
só
bors
3 dl tejszín
5 dkg edami sajt
5 dkg parmezán sajt
olívaolaj
Elkészítés:
- Egy nagy fazékba felteszek vizet és felforralom. Sót és olajat öntök bele és a tésztát. Amint újra forr, takarékra hajtom és fogkeményre (al dente) főzöm.
 - Közben a csirkemellet megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom és egy kis olívaolajon pár perc alatt átsütöm.
 - Ekkor belenyomom a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt.
 - A brokkolit apró rózsákra szedem és vágom, majd megpárolom, de csak roppanósra, majd hozzákeverem a csirkés egyveleghez.
 - A tésztát kiszedem egy jénai tálba.
 - Ráöntöm a húsos egyveleget, szórok rá bőven sajtot is és jól összekeverem.
 - A tetejére bőven szórok parmezán sajtot.
 - 180 fokra előmelegített sütőbe rakom és addig sütöm, amíg piros lesz a teteje.
 
Nagyon finom egytálétel, a tejszíntől és a sajtoktól finom zaftos, a fokhagymától ízletes. Melegítve is jó. 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése