2015. január 26., hétfő

Datolyás-csokis-diós torta

Datolyás-csokis-diós torta


Hozzávalók:

2 csomag keskeny tálcás datolya
víz
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
10 dkg cukor vagy eritrit
10 dkg napraforgó olaj
20 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
5 dkg dió
5 dkg 70 %-os étcsokoládé pasztilla
porcukor 


Elkészítés:

  1. A datolyákat kimagozom, majd egy kisebb lábasba teszem.
  2. Öntök rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.
  3. Felfőzöm, majd beleteszem a szódabikarbónát, amitől pezsegni fog.
  4. Félreteszem kihűlni.
  5. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  6. Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
  7. A kihűlt datolyát chopper-rel pürésítem.
  8. A tojásokat szétválasztom.
  9. A sárgáját a cukorral vagy eritrittel elektromos habverővel kikeverem.
  10. Ha már habos, beleteszem a datolya pürét és összekeverem habverővel.
  11. Ezután beleöntöm az olajat és azzal is elkeverem.
  12. Most következik a sütőporral elkevert liszt, amivel szintén simára keverem. 
  13. Aztán a darabokra tördelt diót és a csokipasztillákat keverem bele.
  14. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket már csak kanállal forgatom bele óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  15. Beleöntöm a tortaformába és 45-50 percig sütöm.
  16. Végül megszórom porcukorral.
Teához, kávéhoz ideális. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése