2015. január 19., hétfő

Diós-csokis-mascarponés torta

Diós-csokis-mascarponés torta

Hozzávalók:

23 cm-es formához
30 dkg 70 %-os étcsokoládé
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
20 dkg darált dió
15 dkg eritrit
2 evőkanál holland kakaópor
4 tojás

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 220 fokra.
  2. A tortaformát kibélelem sütőpapírral.
  3. A csokoládét a vajjal együtt vízfürdő fölött felolvasztom.
  4. A tojásokat szétválasztom.
  5. Az eritritet a tojássárgákkal elektromos habverővel kikeverem.
  6. Hozzáadom a mascarpone-t és azzal tovább keverem.
  7. A darált diót a kakaóporral összekeverem, majd a masszához adom.
  8. Az olvadt csokoládét apránként hozzácsorgatom a masszához és egyenletesre keverem.
  9. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához keverem.
  10. A masszát a formába öntöm, majd betolom a sütőbe.
  11. 10 percig sütöm magas hőmérsékleten, majd leveszem a hőfokot 140 fokra és további 50 percig sütöm.
  12. A külseje roppanós lesz, de belül finom zaftos marad. A teteje kicsit megrepedezett, de nekem még tetszik is így.
  13. A tetejét porított eritrittel szórtam meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése