2015. január 18., vasárnap

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

1/2 kg disznócomb vagy lapocka
só, bors
majoránna
6-7 gerezd fokhagyma
zsír
1 kg burgonya
olaj

Elkészítés:

  1. A disznócombot megmosom, kockára vágom.
  2. Egy lábasba teszek egy kevés disznózsírt, rádobom a húst, sózom, borsozom, megszórom őrölt majoránnával, majd átpirítom.
  3. Ezek után kevés vizet öntök rá (max. fél dl) és fedő alatt puhára párolom.
  4. Közben többször megkeverem, ha elfőtte a levét, pótolom, de mindig csak kevés vízzel.
  5. Ha már puha, zsírjára pirítom és zúzott fokhagymát teszek rá és le is veszem a tűzről
  6. Nagyjából 1 óra alatt puhul meg.
  7. Amíg párolódik a hús, a burgonyát meghámozom, kockákra vágom és nagyjából mire készen lesz a hús, addigra olajban kisütöm.
  8. Végül összekeverem a krumplit és a húst. Finom, zaftos lesz így a hús és nem szárad ki.
  9. Ecetes uborkával, káposztával vagy céklával tálalom.
Mindenkinek megvan a saját brassói receptje, nálunk ez nagyon bevált.  Ízletes téli étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése