2015. január 26., hétfő

Édesburgonya krémleves thai fűszerezéssel

Édesburgonya krémleves thai fűszerezéssel


Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka vagy alaplé
1 teáskanál piros thai curry por (Ázsia boltban kapható a Nagycsarnok mellett)
1/4 teáskanál reszelt szerecsendió

2 dl kókusztejszín (cocomas)
1 lime vagy citrom héja és leve (opcionális)

 

Elkészítés:

  1. Egy fazékba felteszem főni a hozzávalókat, a kókusztejszín és a lime kivételével.
  2. Forrás után fél órával már teljesen puha lesz, akkor beleteszem a kókusztejszínt.
  3. Leturmixolom.
  4. Végül lime levével és héjával ízesítem, ami további ízt ad az amúgy is gazdag ízekhez. Aki nem szereti a savanykás ízt, ezt el is hagyhatja. Én most citromot használtam, de csak minimálisat.
  5. A piros thai curry összetétele arra az esetre, ha nem jutunk hozzá:  cayenne bors, pirospaprika, kardamom, kurkuma, koriander, római kömény, citromhéj
Teljesen új ízhatást ad ez az ízkombináció, de nagyon kellemes, pikáns, egy kicsit csípős, kicsit keleties, de nem bántóan tér el a szokott ízvilágunktól, így bátran ki lehet próbálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése