Zeller krémleves bacon chip-szel
Hozzávalók:
2 zellergumó2 nagyobb csokroshagyma (shallott)
1 burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 húsleves kocka
só
bors
kakukkfű
2 dkg vaj
2 dl tejszín
szeletelt bacon
kevés étolaj és víz
Elkészítés:
- Egy fazékba teszem a vajat és a szeletelt zellergumót. Sózom, borsozom és megdinsztelem.
- Felöntöm vízzel, hozzáadom a hagymákat, a fokhagymát, a burgonyát is, valamint az ágacska kakukkfüvet és a húsleves kockákat.
- Amikor puhára főtt, kiveszem a kakukkfű ágacskát, hozzáadom a tejszínt, felforralom.
- Turmixgépben simára turmixolom.
- Egy serpenyőbe teszek 3 evőkanál étolajat és nagyjából ugyanannyi vizet. A víz mindenképpen szükséges, attól lesz szép hullámos a sült bacon.
- Felteszem melegedni és egy rétegben belerakom a bacon szeleteket.
- Most már teljes hőfokon addig sütöm, amíg piros nem lesz. Egy papírtörlőre szedem ki. Amint kiszedem, egyből ropogóssá válik.
- A levest a bacon szeletekkel tálalom.
A bacon, a hagyma és a krumpli tartalmasabbá teszi a zeller krémlevesemet, ez a téli változatom, hideg időben átmelegít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése