2014. december 5., péntek

Zeller krémleves bacon chip-szel

Zeller krémleves bacon chip-szel

Hozzávalók:

2 zellergumó
2 nagyobb csokroshagyma (shallott)
1 burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 húsleves kocka

bors
kakukkfű
2 dkg vaj
2 dl tejszín
szeletelt bacon
kevés étolaj és víz

Elkészítés:

  1. Egy fazékba teszem a vajat és a szeletelt zellergumót. Sózom, borsozom és megdinsztelem.
  2. Felöntöm vízzel, hozzáadom a hagymákat, a fokhagymát, a burgonyát is, valamint az ágacska kakukkfüvet és a húsleves kockákat.
  3. Amikor puhára főtt, kiveszem a kakukkfű ágacskát, hozzáadom a tejszínt, felforralom.
  4. Turmixgépben simára turmixolom.
  5. Egy serpenyőbe teszek 3 evőkanál étolajat és nagyjából ugyanannyi vizet. A víz mindenképpen szükséges, attól lesz szép hullámos a sült bacon.
  6. Felteszem melegedni és egy rétegben belerakom a bacon szeleteket.
  7. Most már teljes hőfokon addig sütöm, amíg piros nem lesz. Egy papírtörlőre szedem ki. Amint kiszedem, egyből ropogóssá válik.
  8. A levest a bacon szeletekkel tálalom.
A bacon, a hagyma és a krumpli tartalmasabbá teszi a zeller krémlevesemet, ez a téli változatom, hideg időben átmelegít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése