2014. december 12., péntek

Illatos tengeri sügér

Illatos tengeri sügér

Hozzávalók (3 tengeri sügér filéhez):

1 tengeri sügér filé fejenként
kis olívaolaj
evőkanálnyi hideg vaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál mandulaliszt
fél bögre reszelt parmezán vagy más kemény sajt
reszelt citromhéj (kb. 1/2 citromnyi)
csipet cayenne bors
só ízlés szerint
1 kávékanál oregano
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál rozmaring
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a halak helyét kevés olívaolajjal meglocsolom.
  3. A tengeri sügér filéket megmosom, szárazra törlöm.
  4. Megsózom és a sütőpapírra fektetem, a zúzott fokhagymát egyenletesen szétosztom rajtuk.
  5. Egy tálkában összekeverem a zsemlemorzsát, a mandulalisztet, a reszelt citromhéjat, a fűszereket és a reszelt parmezánt.
  6. Egyenletesen elosztom a halak tetején, majd vajdarabkákat szórok rá - amitől még ízletesebb lesz és szebben pirul - és a sütőbe teszem.
  7. Nagyjából 10-15 perc alatt megsül, a teteje kellemes  színt kap.
  8. Citrommal és oregánó ágacskákkal kínáltam.
  9. Semleges ízű köret (pl. rizs) és zöldsaláta illik hozzá.
Nemcsak egészséges és finom ízű, hanem a fűszerektől és a citromhéjtól illatos is. Gyorsan elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése