Illatos tengeri sügér
Hozzávalók (3 tengeri sügér filéhez):
1 tengeri sügér filé fejenkéntkis olívaolaj
evőkanálnyi hideg vaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál mandulaliszt
fél bögre reszelt parmezán vagy más kemény sajt
reszelt citromhéj (kb. 1/2 citromnyi)
csipet cayenne bors
só ízlés szerint
1 kávékanál oregano
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a halak helyét kevés olívaolajjal meglocsolom.
- A tengeri sügér filéket megmosom, szárazra törlöm.
- Megsózom és a sütőpapírra fektetem, a zúzott fokhagymát egyenletesen szétosztom rajtuk.
- Egy tálkában összekeverem a zsemlemorzsát, a mandulalisztet, a reszelt citromhéjat, a fűszereket és a reszelt parmezánt.
- Egyenletesen elosztom a halak tetején, majd vajdarabkákat szórok rá - amitől még ízletesebb lesz és szebben pirul - és a sütőbe teszem.
- Nagyjából 10-15 perc alatt megsül, a teteje kellemes színt kap.
- Citrommal és oregánó ágacskákkal kínáltam.
- Semleges ízű köret (pl. rizs) és zöldsaláta illik hozzá.
Nemcsak egészséges és finom ízű, hanem a fűszerektől és a citromhéjtól illatos is. Gyorsan elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése