2014. december 28., vasárnap

Fokhagyma krémleves sajtropogóssal

Fokhagyma krémleves sajtropogóssal

Hozzávalók:

1,5-2 fej fokhagyma
3 púpos evőkanál liszt
3-4 dkg vaj
só, bors
2 húsleves kocka vagy alaplé
2 dl tejszín
3-4 dkg reszelt parmezán sajt (vagy más kemény sajt)

Elkészítés:

  1. Egy fazékban megolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, amelyet állandó kevergetés mellett addig pirítok, amíg fehér nem lesz. Vigyázni kell, ne barnuljon meg.
  2. Akkor leveszem a tűzről és belenyomom a fokhagymákat. Közben kevergetem, mert a fazék hőjétől még tovább pirul a liszt.
  3. Ezután felöntöm vízzel és hozzáadom a húsleves kockákat. Sózom, borsozom.
  4. Nagyjából fél óráig főzöm, akkor hozzáadom a tejszínt, amivel éppen csak egyet forralom.
  5. Ezek után összeturmixolom és kész is.
  6. Miközben fő a leves, egy tepsibe sütőpapírt rakok, amikre evőkanálnyi halom reszelt sajtot teszek, majd 230 fokon grillezem. Néhány perc alatt összeolvad és szétterül. 
  7. Ekkor kiveszem a sütőből, majd éles késsel felszedem a sütőpapírról és a leves mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése