Csirkemell füstölt fetával és spenóttal
Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé25 dkg fagyasztott spenót (friss is jó)
20 dkg füstölt feta sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag szeletelt bacon
olívaolaj
Elkészítés:
- Felteszek a tűzhelyre egy kisebb lábast, egy kis olívaolajat teszek bele, majd a fagyasztott spenótot. Kis lángon olvasztom és párolom, majd hozzáadom a 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ha levet ereszt, azt elfőzöm. Ha kész, lehűtöm.
- Amíg a spenót készül, addig megmosom a csirkemellet, kettévágom, majd a félre ráteszem a tenyerem és egy éles késsel kezdem félbevágni úgy, hogy egyben maradjon. Ezután szétnyitom és kiklopfolom. Megismétlem a többi darabbal is. Így négy nagy kiterített filét kapok.
- A kiterített filéket nagyon enyhén sózom, borsozom. Csak óvatosan, mert a sajt és a bacon is sós.
- Ezután megkenem spenót pürével.
- Aztán egyenletesen bőven megszórom darabolt fetával.
- Feltekerem, majd a hengereket betekerem bacon szeletekkel. Nem kell, hogy teljesen befedje, csak úgy ízlés szerinti mértékkel.
- Egy jénai tálba rakom a tekercseket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakom.
- Nagyjából fél óra alatt átsül, ne süssük túl, mert száraz lesz.
Melegen burgonyapürével és salátával tálalom, hidegen pedig salátaágyon kiváló vacsora vagy vendégváró falat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése