2014. december 15., hétfő

Csirkemell füstölt fetával és spenóttal

Csirkemell füstölt fetával és spenóttal

Hozzávalók:

2 egész csirkemell filé
25 dkg fagyasztott spenót (friss is jó)
20 dkg füstölt feta sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag szeletelt bacon
olívaolaj

Elkészítés:

  1. Felteszek a tűzhelyre egy kisebb lábast, egy kis olívaolajat teszek bele, majd a fagyasztott spenótot. Kis lángon olvasztom és párolom, majd hozzáadom a 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ha levet ereszt, azt elfőzöm. Ha kész, lehűtöm.
  2. Amíg a spenót készül, addig megmosom a csirkemellet, kettévágom, majd a félre ráteszem a tenyerem és egy éles késsel kezdem félbevágni úgy, hogy egyben maradjon. Ezután szétnyitom és kiklopfolom. Megismétlem a többi darabbal is. Így négy nagy kiterített filét kapok.
  3. A kiterített filéket nagyon enyhén sózom, borsozom. Csak óvatosan, mert a sajt és a bacon is sós.
  4. Ezután megkenem spenót pürével.
  5. Aztán egyenletesen bőven megszórom darabolt fetával.
  6. Feltekerem, majd a hengereket betekerem bacon szeletekkel. Nem kell, hogy teljesen befedje, csak úgy ízlés szerinti mértékkel.
  7. Egy jénai tálba rakom a tekercseket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakom.
  8. Nagyjából fél óra alatt átsül, ne süssük túl, mert száraz lesz.
Melegen burgonyapürével és salátával tálalom, hidegen pedig salátaágyon kiváló vacsora vagy vendégváró falat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése