2015. május 18., hétfő

Újkrumpli spárgával és paradicsommal

Újkrumpli spárgával és paradicsommal

 Hozzávalók:

1 kg újkrumpli
1 csomag zöld spárga
2 kisebb paradicsom
friss rozmaring
friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj
szezámmag (opcionális)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tepsibe sütőpapírt vágok.
  2. Az újkrumplit fém vegyszermentes dörzsivel ledörzsölöm, alaposan megmosom, leszárítom. A kisebbeket egészben, a nagyobbakat félbe vagy négybe vágom, majd a tepsibe lerakom.
  3. A zöld spárgát a szokásos módon megtisztítom, majd kb. 4 részbe vágom, majd megy ez is a tepsibe egyenletesen elolsztva.
  4. A paradicsomot megmosom, cikkekre vágom és egyenletesen elrendezem a tepsiben.
  5. Az egészet megsózom durva szemű sóval, megszórom őrölt fekete borssal, a friss rozmaring letépett levelével, teszek rá 3-4 ág kakukkfüvet.
  6. Végül meglocsolom a tetejét olívaolajjal és megszórom szezámmaggal.
  7. Kb. 20-25 perc sütés elegendő neki.
Vegetáriánusoknak magában ajánlom, nagyon ízletes. 
Ki lehet egészíteni még mozarella vagy kecskesajttal, finoman közé olvasztva.
Aki megeszi a tojást, tükörtojással is gazdagíthatja.
Emellett isteni finom köretnek is hal vagy csirkehús mellé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése