2015. május 25., hétfő

Epres-spárgás madársaláta balzsamecettel

Epres-spárgás madársaláta balzsamecettel

Hozzávalók:
1 csomag madársaláta
1 csomag zöld spárga
25 dkg eper
só, bors
vaj
epres balzsamecet krém vagy sima balzsamecet
Elkészítés:
  1. A spárgát a szokásos módon megpucolom, kb. 3 cm-es darabokra feldarabolom, majd serpenyőben egy kis vajon megpárolom (kb. 10 perc). Sózom, borsozom, majd hagyom kihűlni.
  2. Közben megmosom a madársalátát, alaposan lecsepegtetem.
  3. Az epret ugyancsak megmosom, lecsepegtetem, kb. felét felszeletelem, a többit félbe vágom.
  4. Egy tálban összekeverem a madársalátát,a spárgát, a felszeletelt epret. Megöntözöm epres balzsamecet krémmel, majd finoman összeforgatom.
  5. Tányérra adagolom, a tetejét díszítem a félbe vágott eprekkel és még locsolok rá a balzsamecet krémből.
Finom, friss ízű saláta, magában is finom, köretként pedig semleges ízű húshoz, pl. natúr csirkéhez nagyon jól illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése