2015. május 9., szombat

Glutén-, laktóz- és cukormentes puding

Glutén-, laktóz- és cukormentes puding

 Hozzávalók:

2 dl cocomas + 3 dl víz (vagy más növényi tej: 5 dl rizstej, zabtej, kókusztej)
3 evőkanál eritrit vagy xillit
1 csipet só
5 dkg gluténmentes liszt (zabpehely, rizsliszt, kukoricakeményítő vagy ezek kombinációja) 
1 evőkanál holland kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg 70 %-os étcsoki - pasztilla vagy apróra tört (opcionális)
2 dkg kókuszzsír (opcionális)
néhány szem málna és fekete szeder

Elkészítés:

  1. A cocomas-t (kókusztejszín) felöntöm a vízzel, simára keverem.
  2. A száraz hozzávalókat  összekeverem, a cocomas-os folyadékból kimerek 4-5 evőkanállal és hozzákeverem.
  3. Felteszem forrni a vizes cocomas-t. Amikor felforrt, lehúzom a tűzről és hozzákeverem a lisztes keveréket.
  4. Visszateszem a tűzre és állandó kevergetés mellett 2-3 percig főzöm.
  5. Leveszem a tűzről és belekeverem az étcsokit és a kókuszzsírt. (opcionális, enélkül is finom)
  6. Kis formákba öntöm, hagyom kihűlni.
  7. A tetejét gyümölccsel díszítem. (most málnával és fekete szederrel)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése