2015. május 26., kedd

Spárgás-csirkés-baconos penne

Spárgás-csirkés-baconos penne

 

Hozzávalók:

1/2 kg penne
1 csomag zöld spárga
1 nagy csirkemell filé
10 dkg apróra kockázott bacon
olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Felteszek egy nagy fazék vizet forrni, amiben kifőzöm a pennét al dente.
  2. Közben megmosom a spárgát, penne méretűre vágom.
  3. A csirkemellet is megmosom, felkockázom.
  4. Egy serpenyőbe dobom a bacon-t, kisütöm a zsírját.
  5. Locsolok még hozzá kis olívaolajat.
  6. Beledobom a spárgát és a csirkemellet, sózom és borsozom.
  7. Nagyjából 1/4 óra alatt készre pirítom.
  8. A tésztát kiszedem, meglocsolom olívaolajjal, sózom.
  9. A ragut ráöntöm, alaposan összekeverem, ha szükséges a penne főzővizéből teszek hozzá pár evőkanállal, hogy szaftosabb legyen.
  10. A tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
Gyorsan elkészül, a bacon füstös íze kicsit megbolondítja a spárga friss zöld ízét és a csirke semlegességét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése