Tripla csokis torta (sütés nélkül, glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
a tésztához:
15 dkg gluténmentes keksz5 dkg kókuszolaj (vagy vaj)
2 evőkanál holland kakaópor (ha a keksz nem csokis)
a krémhez:
2/3 bögre cukor vagy eritrit1/3 bögre gluténmentes keményítő
2 evőkanál holland kakaópor
1 csipet só
6 tojás sárgája
2,5 bögre növényi tej (most rizstej)
18 dkg 70 %-os étcsoki pasztilla
1 csipet vanília kivonat
díszítés:
2 evőkanál étcsoki reszelékribizli vagy más bogyós gyümölcs
Elkészítés:
- A kekszet a kókuszolajjal és a kakaóval együtt aprítógépbe rakom és homogénné aprítom.
 - Egy piteforma alján és oldalán egyenletes vastagságban elosztom a tésztát, majd hűtőbe teszem.
 - A krémhez egy vastag falú lábasba teszem az első 4 hozzávalót és simára keverem.
 - Utána jöhet a tojássárgája és egy kevés növényi tej, azzal simára keverem a masszát, hogy ne legyen csomós.
 - Aztán apránként hozzáöntöm a növényi tejet, majd közepes lángon sűrűre főzöm a krémet.
 - Ekkor leveszem a tűzről és apránként hozzákeverem a csokipasztillákat és a vaníliát.
 - Kicsit hagyom hűlni, közben meg-megkeverem.
 - Végül a krémet a piteformába öntöm és hagyom kihűlni.
 - Ezek után mehet a hűtőbe, legalább 4-5 órára.
 - Tálaláskor reszelt csokival és ribizlivel díszítem.
 
Nagy előnye, hogy nem kell sütni, ráadásul a csokikrémmel sose lehet melléfogni. A bogyós gyümölcsök jól kiegészítik a csokikrémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése