Epres parfétorta
Hozzávalók:
14 dkg keksz5 dkg étcsokoládé
5+2 dkg vaj
50 dkg eper
1/2 l tejszín
2 tojás fehérje
1 bögre cukor
Elkészítés:
- Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
 - A kekszet (most Győri édes zabfalatok) a csokoládé felével és az 5 dkg vajjal együtt aprítógépbe teszem és összeaprítom, amíg nedves homok állagú nem lesz.
 - Ezek után beleöntöm a tortaformába és alaposan lenyomkodom egy kanál hátuljával.
 - A maradék csokit és a 2 dkg vajat gőz fölött felolvasztom és a keksz alapra öntöm. Ez megakadályozza, hogy a keksz elázzon és mellesleg finom is.
 - A 1/2 kg epret villával összetöröm.
 - Hozzáöntöm a cukrot és a 2 tojás fehérjét, majd kb. 10 percig habverővel habosítom. Vigyázni kell, mert eleinte nagyon fröcsög.
 - Egy másik tálban felverem a hűtött tejszínt.
 - Végül a két masszát összekeverem.
 - Az így elkészült masszát a tortaformába öntöm és lesimítom. Nekem éppen csurig töltődött a forma.
 - Mélyhűtőbe rakom kb. 5-6 órára, azalatt felveszi az állagát.
 - Végül 3 szem olvasztott csokiba mártott eperrel díszítettem.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése