Farfalle csirkével, bacon-nel és zöldborsóval
Hozzávalók:
1/2 kg farfalle (masni) tészta 
1 csirkemell filé kockára vágva
10 dkg bacon kockára vágva
1 vöröshagyma apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma zúzva
1 bögre zsenge zöldborsó (friss vagy mirelit)
2 dl főzőtejszín
só, bors
reszelt parmezán
olívaolaj 
petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A tésztát sós vízben kifőzöm.
 - Amíg fő, elkészítem a rávalót.
 - Egy nagy méretű serpenyőbe dobom a bacont, zsírjára sütöm.
 - Egy kis olívaolajat öntök még hozzá (kb. 2 evőkanálnyit).
 - Mehet rá a vöröshagyma, dinsztelem.
 - Rádobom a fokhagymát.
 - Pár pillanat múlva mehet hozzá a csirkemell és a zöldborsó is. Sózom, borsozom.
 - Fedő nélkül sütöm, kb. 15 percig. Azalatt megpuhul a hús és a zöldborsó is.
 - Hozzáöntöm a tejszínt, összeforralom, esetleg még néhány kanál főzőlével hígítom.
 - A tésztát kiszedem egy nagy jénai edénybe, meglocsolom olívaolajjal.
 - Ráöntöm a tejszínes húsos ragut, alaposan összekeverem.
 - A tetejére és tálaláskor reszelt parmezánt és apróra tépett petrezselyem zöldjét adok.
 
Gyors, egyszerű, finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése