1 nagy csirkemell filé 1/2 csomag mirelit Iglo wok zöldség 1 evőkanál zöld curry paszta (Lelőhely: Ázsia bolt, Spar) 1 nagy salátahagyma vagy 4-5 shallot hagyma 2 dl kókusztejszín (cocomas) 2 evőkanál halszósz (Lelőhely: Ázsia bolt, Spar) só 2-3 evőkanál olaj 1 csomag koriander zöldje vagy petrezselyem zöldje (opció)
Elkészítés:
1. Egy wokba vagy serpenyőbe olajat hevítek. Lehet sima napraforgó olaj, de még jobb mogyoróolaj vagy szezámolaj.
2. Ha már forró, akkor beleteszem a zöld curry pasztát, alaposan kipattogtatom, így jön ki az aromája. Kicsit pattog, de a finom fűszeres aroma így tud igazán érvényesülni.
3. Néhány perc múlva 1 kanálnyi cocomast adok hozzá, hogy ne pattogjon tovább és finom krémes állagú legyen az alap.
4. Beleteszem a kockára vágott csirkemellet és kb. 10 perc alatt átsütöm.
5. Ekkor mehet hozzá a mirelit wok zöldség, amelyben csupa finom ázsiai zöldség is található.
6. Ugyanekkor kerül bele a kockára vágott hagyma is.
7. Ezekkel csak pár percig sütöm, mert úgy finom, ha ropogós marad.
8. Végül hozzáöntöm a cocomast és a halszószt és összeforralom. Finom krémes szaftot kapok. Halszósz nélkül is megállja a helyét, ha nem sikerülne beszerezni.
9. Végül mehet rá a friss zöldségzöld, nekem most ez kimaradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése