2015. június 24., szerda

Thai zöld curry-s csirke

Thai zöld curry-s csirke

 Hozzávalók:

1 nagy csirkemell filé
1/2 csomag mirelit Iglo wok zöldség
1 evőkanál zöld curry paszta (Lelőhely: Ázsia bolt, Spar)
1 nagy salátahagyma vagy 4-5 shallot hagyma
2 dl kókusztejszín (cocomas)
2 evőkanál halszósz (Lelőhely: Ázsia bolt, Spar)

2-3 evőkanál olaj 
1 csomag koriander zöldje vagy petrezselyem zöldje (opció)

Elkészítés:     

1. Egy wokba vagy serpenyőbe olajat hevítek. Lehet sima napraforgó olaj, de még jobb mogyoróolaj vagy szezámolaj. 

2. Ha már forró, akkor beleteszem a zöld curry pasztát, alaposan kipattogtatom, így jön ki az aromája. Kicsit pattog, de a finom fűszeres aroma így tud igazán érvényesülni.

3. Néhány perc múlva 1 kanálnyi cocomast adok hozzá, hogy ne pattogjon tovább és finom krémes állagú legyen az alap.

4. Beleteszem a kockára vágott csirkemellet és kb. 10 perc alatt átsütöm.

5. Ekkor mehet hozzá a mirelit wok zöldség, amelyben csupa finom ázsiai zöldség is található.

6. Ugyanekkor kerül bele a kockára vágott hagyma is.

7. Ezekkel csak pár percig sütöm, mert úgy finom, ha ropogós marad.

8. Végül hozzáöntöm a cocomast és a halszószt és összeforralom. Finom krémes szaftot kapok. Halszósz nélkül is megállja a helyét, ha nem sikerülne beszerezni.

9. Végül mehet rá a friss zöldségzöld, nekem most ez kimaradt.

10. Rizzsel tálalom. 

Egyszerű, gyors és ízletes. 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése