2014. október 14., kedd

Bébispenót-sárgarépa saláta brokkoli csírával

Bébispenót-sárgarépa saláta brokkoli csírával

Hozzávalók:

1 személyre:
1 marék bébispenót
1 közepes sárgarépa
1/2 sült vagy főtt csirkemell
1 marék brokkoli csíra
balzsamecet
balzsamecet krém

bors

Elkészítés:

  1. A bébispenótot megmosom, jól lecsepegtetem, majd meglocsolom balzsamecettel és jól összekeverem, majd a tányérra rendezem. Fontos, hogy a bébispenótra csak tálaláskor kerüljön az öntet, mivel nagyon gyorsan összeesik bármelyik öntettől és akkor nem néz ki túl jól.
  2. A csirkemellet falatnyi darabokra tépdesem, majd elrendezem a bébispenót tetején. Ezek után sózom, borsozom.
  3. A sárgarépát megmosom, zöldséghámozóval megtisztítom, majd ezek után a zöldséghámozóval szalagokat vágok belőle. A technikája: a répát lefektetem a vágódeszkára és végighúzom rajta a zöldséghámozót úgy, hogy közben ne szakadjon el. Nagyon szép vékony szalagok keletkeznek, amik maguktól is felveszik a kívánt formát. Ezeket a szalagokat összecsippentem az ujjammal és ráhalmozom a salátára. 
  4. Ezek után a brokkoli csírából is teszek rá egy kis halommal. A brokkoli csíra nagyon ízletes, az íze a retekéhez hasonlít.
  5. Végül a balzsamecet krémmel pöttyöket csepegtetek körbe a tányérra, majd egy hegyes bambusz pálcikával körkörösen elhúzom a pöttyöket, attól alakul ki a képen látható forma.
Látványos, laktató és finom és egészséges saláta. Aki nem szereti a balzsamecetet, használjon vinaigrette mártást helyette.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése