2014. október 30., csütörtök

Almás-csokoládés torta

Almás-csokoládés torta

 Hozzávalók:

15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
3 tojás
1 bögre cukor vagy eritrit
2 nagy alma
2 evőkanál kakaópor
1 1/2 bögre liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
3 evőkanál darált dió
1 teáskanál sütőpor
porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
  3. Az almákat meghámozom, apróra reszelem.
  4. A vajat és a csokoládét gőzfürdőben felolvasztom.
  5. A cukrokat a három tojással felverem.
  6. Hozzákeverem a reszelt almát.
  7. Ezek után a vajas-csokoládés keveréket állandó kevergetés mellett lassan belecsorgatom.
  8. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverem egy külön tálban, majd apránként hozzákeverem a tésztához.
  9. Végül a darált diót is hozzákeverem.
  10. Beleöntöm a tortaformába.
  11. Nagyjából 30-35 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy ne ragadjon.
  12. Formán keresztül meghintem porcukorral.
  13. Megvárom, amíg kihűl, utána szeletelem.
Kellemes aromájú torta, nem száraz, így krém nélkül is nagyon finom. Aki jobban szereti a krémes dolgokat, adhat hozzá vanília öntetet vagy akár almaszószt is, fantázia és ízlés kérdése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése